osteopatia pediatria

OSTEOPATIA I NENS

L’Osteopatia està indicada durant tota l’etapa de creixement del nen/a. Des de el naixement fins l’edat adulta, acompanyant els canvis anatòmics i fisiològics característics d’aquesta etapa.

L’etapa de creixement dels nens des de que són nadons, fa necessari reajustos en la postura que donin garantia d’un correcte funcionament biomecànic i fisiològic de l’organisme.

NADONS

El nou nat es caracteritza per presentar una empremta intrauterina i del part molt recent, aquesta pot deixar diferents restriccions de mobilitat en les sutures del crani, sacre, còccix, viscerals i/o fascials.

Aquestes restriccions poden donar:

 

otitis de repetició

bronquitis

reflux  gastro-esofàgic

subluxació de maluc

plagio-cefalia

insomni o dificultat en conciliar el son

irritabilitat

dificultat en la lactància (succió)

còlic del lactant

lacrimal obstruït

 

El nen a partir d’un any fins l’edat adulta

Les característica principal del nen a partir d’un any és el fet que va finalitzant l’etapa de gateig per iniciar l’etapa de posar-se de peu i començar a caminar.Inicia amb aquesta etapa un període de conquesta i autonomia important i vital.Comencen aparèixer les corbes a nivell de columna així com les línies de força biomecàniques que mantenen la postura bípeda.

Posar-se de peu implica la posta en marxa dels mecanismes biomecànics, sensorials i nerviosos necessaris per a mantenir l’equilibri. Aquests mecanismes poden veure’s afectats per desequilibris en l’estructura, per tensions o restriccions del moment de l’embaràs o del part si no ha sigut tractat amb osteopatia anteriorment, per malalties que hagi pogut passar, per aspectes emocionals que pugui estar vivint i que puguin estar interferint en el correcte desenvolupament.

Amb osteopatia valorem tots els aspectes que envolten al nen alhora de fer una sessió per garantir una bona postura, un bon to vital i un correcte funcionament de la seva fisiologia i relació amb l’entorn.


maia.jpg

otitis

rinitis o processos al.lèrgics

esguinços lleus

dificultats d’aprenentatge

dislèxies

alteració en el comportament

en cas de caigudes

accidents

fractures

seguiment del creixement

trastorns oclusió

suport a d’altres disciplines com logopèdia, odontologia, psicologia